Terase la Acoperiș: O privire asupra Tipurilor și Soluțiilor de Hidroizolație

Terasele la acoperiș reprezintă un mod inovator de a transforma spațiile neutilizate în zone funcționale și estetice. Acestea pot fi împărțite în două categorii principale: terase circulabile și necirculabile. Împreună cu aceste tipuri, este esențial să se acorde atenție soluțiilor de hidroizolație potrivite, pentru a preveni infiltrările de apă și a asigura durabilitatea construcției.

**1. Terase Circulabile: Terasele circulabile sunt proiectate pentru a fi utilizate ca spații de relaxare sau recreere. Pot fi amenajate cu mobilier de grădină, zone de luat masa sau chiar grătare. Pentru aceste terase, este esențială o hidroizolație de înaltă calitate, care să reziste la expunerea constantă la elemente precum soarele, ploaia sau zăpada.

Soluție de Hidroizolație Recomandată:

  • Membrana bituminoasă: Rezistentă și flexibilă, membrana bituminoasă este o alegere excelentă pentru terasele circulabile. Asigură o barieră impermeabilă și protecție împotriva variațiilor de temperatură.

**2. Terase Necirculabile: Terasele necirculabile sunt proiectate pentru a fi doar privite, fără a servi drept spații de utilizare frecventă. Acestea pot avea rol decorativ sau pot integra elemente de grădină verticală sau instalații artistice. Hidroizolația este, de asemenea, importantă aici, deoarece previne deteriorarea structurii și protejează interiorul clădirii de umiditate.

Soluție de Hidroizolație Recomandată:

  • Hidroizolație lichidă: Pentru terasele necirculabile, hidroizolația lichidă oferă o soluție eficientă și estetică. Se aplică ușor și formează o barieră impermeabilă uniformă, adaptându-se la orice formă sau detaliu arhitectural.

**3. Hidroizolație Complementară:

  • Drenaj: Indiferent de tipul de terasă, un sistem de drenaj eficient este crucial. Guri de scurgere, țevi de drenaj și pante corespunzătoare ajută la evacuarea rapidă a apei, reducând riscul de acumulare și infiltrare.

Indiferent dacă este vorba despre o terasă circulabilă sau necirculabilă, hidroizolația corectă este cheia unei construcții durabile și sigure. Alegerea soluției potrivite, precum membrana bituminoasă sau hidroizolația lichidă, depinde de cerințele specifice ale proiectului. Investiția într-o hidroizolație de calitate asigură protecția aripii superioare a clădirii dumneavoastră și vă permite să vă bucurați de terase funcționale și estetice pentru mulți ani înainte.

Scroll to Top